O DRUŠTVU

Predstavitev društva

dpr-tjulnjiZačetki društva Tjulnji segajo v leto 2003. Takrat je začela delovati ena izmed prvi slovenskih strani o apneii in podvodnem ribolovu. Pritegnila je veliko slovenskih apneistov in podvodnih lovcev, ki so lahko svoje izkušnje izmenjevali preko foruma. Tam se je našlo tudi nekaj posameznih podvodnih lovcev iz Ljubljane in njene okolice, ki niso bili včlanjeni v nobeno društvo in so si želeli druženja somislečih, skupnega ribolova, izmenjevanja izkušenj. Prišli so na idejo, da bi se povezali ter ustanovili društvo za podvodni lov, ki bi delovalo na področju Ljubljane.

Prva srečanja so se začela pozimi in spomladi 2004 v pivnici Kratochwill na področju BTC. kjer se je vsaka dva ali tri tedne zbralo 10 do 15 ljudi. Takoj se je sklenilo nekaj vezi in začeli so se skupni ribolovi. Za registracijo društva je bilo potrebno napisati statut, ki je bil potrjen na začetku leta 2005. Izvolilo se je predsedstvo, določilo še nekaj pravil, kot so članarina in podobno in društvo je začelo uradno delovati.

Število aktivnih članov se je večalo in vključili so se tudi apneisti. V letu 2005 je bil postavljen tudi FORUM, kjer si člani društva izmenjujejo ribolovne informacije in informacije o apneii, skupna srečanja pa so prestavila na novo lokacijo CAFFE NOIR pri Harvey Normanu v BTC. 

Društvo je bilo ustanovljeno, da bi se med seboj povezali enakomisleči, ki uživajo v čarih podvodnega lova in potapljanja na vdih, se med seboj družili na skupnih ribolovnih in potapljaških taborih, v tem uživali in si tudi izmenjevali izkušnje, katere si izmenjujemo tudi kadar nismo na morju. Takrat se člani zberejo na skupnih sestankih in ob konstruktivni debati se razglablja o aktualnih temah povezanih s podvodnim lovom in apneo. 

Enkrat mesečno se organizira večji sestanek v klubskih prostorih. Takrat si pogledamo tudi kakšen film o podvodnem lovu in apneii ter kakšno reportažo s dopusta. Nekajkrat na leto društvo organizira predavanja znanih podvodnih lovcev in apneistov, največji dogodek pa je zagotovo Tjulnjiada, ki je ribolovni vikend z interno tekmo v podvodnem lovu. Dogodek je dvakrat letno, udeležijo pa se ga lahko vsi člani društva, tudi če so izključno apneisti.

Namen društva je tudi pomagati mladim, ki bi se radi potapljali na vdih in hkrati lovili ribe, da si pridobijo čim več informacij in izkušenj za čim bolj varno potapljanje in spoštovanje ribolovnih pravil in zakonov.

Kako postati član društva?

spearfishing-300x199Članstvo v društvu je prostovoljno. Polnopravni član društva lahko postane vsak državljan Republike Slovenije, ki ga priporoči polnopravni član društva za podvodni ribolov  Tjulnji . Prav tako lahko pod enakimi pogoji postane polnopravni član društva oseba s tujim državljanstvom. Polnopravni člani društva so tisti člani, ki aktivno sodelujejo v organih društva in si prizadevajo za izpolnitev namenov in ciljev društva.  Za sprejem v članstvo kandidat izpolni in podpiše pristopno izjavo, s čimer se podpisnik strinja s pravicami, obveznostmi in odgovornostmi, ki jih določajo društvena pravila. Pri tem je obvezno plačilo letne članarine, ki za leto 2015 znaša 40 EUR in se nakaže na TRR društva.

Če vas zanima podvodni ribolov ali potapljanje na vdih in bi radi svoje izkušnje delili še s kom, potem nas kontaktirajte bodisi preko elektronske pošte, z objavo na Facebooku ali če se kar oglasite na tedenskih srečanjih, ki so vsak četrtek ob 20:00 na lokaciji, ki se potrdi vsak teden preko članske Facebook strani.

Podatki o društvu

DPR TjulnjiDRUŠTVO ZA PODVODNI RIBOLOV TJULNJI
ŠMARTINSKA CESTA 16, 1000 LJUBLJANA
Registriran za DDV *: Ne
Davčna številka *: 20390076
Matična številka *: 1956469000
Šifra dejavnosti *: 93.120 – Dejavnost športnih klubov
Tip subjekta *: Pravna oseba
Davčni urad *: DU Ljubljana
TRR: SI56 6100 0000 6634 080
SWIFT – BIC : (HDELSI22) – DELAVSKA HRANILNICA D.D.


 

Mediji o nas

DPR Tjulnji – Predstavitev društva, Val Navtika, Marec 2014